Polako se spremajte za pripremu zimnice. Na vreme odlučite šta želite da pravite i potražite jeftine namirnice. Pored ajvara i pečenih paprika, barene paprike su nešto najlepše što zimnica može da ponudi. Sve i da služite samo sa domaćim hlebom ili somunom postaće vam omiljeni obrok. 

Sastojci: 

  • 6 kg paradajz paprika 
  • 2 l vode
  • 1 l sirćeta 
  • 2 kašike šećera 
  • 200 g soli
  • beli luk 
  • peršun 
  • celer 
  • biber u zrnu 

Priprema:

Paprike operite i očistite. Pomešajte vodu, sirće, šećer i so i stavite na šporet. Kada tečnost počne da struji ubacite paprike. Kada postanu mekane izvadite i ređajte u sterilisane tegle. Dodajte malo čenova belog luka, seckani peršun i celer, kao i biber. Paprike možete da sečete ili da ih ređate cele. Napunjene tegle prelijte sa tečnošću u kojoj se paprika barila. Zatvorite tegle. 

Izvor: brzireceptiisaveti