Polako se spremajte za pripremu zimnice. Na vreme odlučite šta želite da pravite i potražite jeftine namirnice. Pored ajvara i pečenih paprika, barene paprike su nešto najlepše što zimnica može da ponudi. Sve i da služite samo sa domaćim hlebom ili somunom postaće vam omiljeni obrok.
Sastojci:
- 6 kg paradajz paprika
- 2 l vode
- 1 l sirćeta
- 2 kašike šećera
- 200 g soli
- beli luk
- peršun
- celer
- biber u zrnu
Priprema:
Paprike operite i očistite. Pomešajte vodu, sirće, šećer i so i stavite na šporet. Kada tečnost počne da struji ubacite paprike. Kada postanu mekane izvadite i ređajte u sterilisane tegle. Dodajte malo čenova belog luka, seckani peršun i celer, kao i biber. Paprike možete da sečete ili da ih ređate cele. Napunjene tegle prelijte sa tečnošću u kojoj se paprika barila. Zatvorite tegle.
Izvor: brzireceptiisaveti
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom