Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimnica

OVO SE NE PRAVI ČESTO, A UKUS JE FANTASTIČAN: Barene paradajz paprike - kada jednom probate postaće vam favorit

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Barene paradajz paprike su najbolji deo zimnice, ukusne i sočne možda bolje i od ajvara.

Izvor: Brzi recepti i saveti

Polako se spremajte za pripremu zimnice. Na vreme odlučite šta želite da pravite i potražite jeftine namirnice. Pored ajvara i pečenih paprika, barene paprike su nešto najlepše što zimnica može da ponudi. Sve i da služite samo sa domaćim hlebom ili somunom postaće vam omiljeni obrok. 

Sastojci: 

  • 6 kg paradajz paprika 
  • 2 l vode
  • 1 l sirćeta 
  • 2 kašike šećera 
  • 200 g soli
  • beli luk 
  • peršun 
  • celer 
  • biber u zrnu 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Paprike operite i očistite. Pomešajte vodu, sirće, šećer i so i stavite na šporet. Kada tečnost počne da struji ubacite paprike. Kada postanu mekane izvadite i ređajte u sterilisane tegle. Dodajte malo čenova belog luka, seckani peršun i celer, kao i biber. Paprike možete da sečete ili da ih ređate cele. Napunjene tegle prelijte sa tečnošću u kojoj se paprika barila. Zatvorite tegle. 

Izvor: brzireceptiisaveti

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti