Vreme za pripremu zimnice uveliko počinje. Iako danas gotovo sva zimnica može da se kupi, još uvek postoje oni ljudi koji vole “domaću”. Ovaj put vam donosimo recept za šarenu salatu koja se brzo ukiseli pa je možete jesti već nakon par dana.
Sastojci:
- 2 paradajza
- 2 šargarepe
- nekoliko krastavaca
- 5-6 čenova belog luka
- 2 paprike
- Malo peršuna
Sipajte u svaku teglu:
- 4 kašike ulja
- 3 kašike sirćeta
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soli
- i sipati ključale vode
Priprema: Povrće dobro operite i ocedite. Krastavac isecite na kolutiće, a šargarepu, paradajz i papriku na sitne kockice. Tegle najpre sterilišite i u svaku teglu stavite na dno malo belog luka iseckanog a zatim povrće dodajte po redosledu koji želite. Na kraju u svaku teglu dodajte ulje, sirće, šećer, so i ključalu vodu. Dobro zatvorite tegle i okrenite tegle naopačke da stoje tako dok se ne ohlade.
Izvor: Uradi Sama- Ideje za kreativce
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus