Ovako pripremljen pirinač možete da koristite kao prilog uz kinesku hranu koju ste pripremili kod kuće ili neku drugu vrstu mesa, a možete ga jesti i kao glavno jelo. Zaista se lako i brzo pravi, a ukus je nezaboravan. Ako nemate ideju šta da spremate za ručak ili večeru ili jednostavno nemate vremena onda obavezno napravite pirinač na ovaj način. Nećete moći da se zaustavite kada jednom probate.
Sastojci:
- 2 šolje kuvanog pirinča
- 4 jajeta
- 4 čena belog luka
- 4 mlada luka
- 1 kašika soja sosa
- 1/2 kašičice pilećeg bujona u prahu
- 1/2 kašičice crnog bibera
Priprema:
Propržite seckan beli luk, pa dodajte umućena jaja. Kada se malo proprži jedan deo sklonite na stranu, pa sipajte kuvani pirinač. Pržite tako nekih 4-5 minuta, ali mešajte konstantno. Za to vreme pomešajte soja sos, bujon u prahu i biber i sipajte preko, pa ostavite još 2 minuta. Na kraju dodajte seckan mladi luk. Poslužite.
Izvor: stvarukusa.rs
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Kolači damski poljupci koji će biti hit na slavi
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Najbrža čokoladna plazma torta za sve prilike