Piletina je omiljeno meso mnogih od nas. U kineskoj kuhinji zauzima jako bitno mesto, a recepti za pripremanje jela koja sadrže ovo mesu su mnogobrojna. Osim piletine, pirinač, povrće i soja sos su nešto bez čega ova kuhinja ne bi bila to što jesta. Ako ne volite da idete po restoranima ovo je način da kinesku kuhinju dovedete za svoju trpezu.
Piletina na kineski način
Sastojci:
700 g belog mesa
400 g kupusa
200 g praziluka
200 g pečuraka
50 ml soja sosa
200 g šargarepe
Belo meso iseći na kockice. Propržiti ih na ulju. Izvaditi meso iz posude. Povrće iseći na trakice. Propržiti tako što prvo dodate luk, mrkvu, nakon dva-tri minuta kupus, a na kraju dodate pečurke. Kad povrće omekša, vratite piletinu i dodajte soja sos. Služite uz pirinač.
Pročitajte i: Kineska kuhinja
Piletina sa đumbirom i gljivama
Sastojci:
400 g pilećeg filea
1 kašika gustina
200 g šampinjona
50 ml ulja
1 čen belog luka
1 kašičica naseckanog đumbira
1 kašičica vegete
½ kašičice soli
nekoliko kapi susamovog ulja
Meso nasecite na tanke rezance i izmešajte ga s gustinom. Očišćene šampinjone narežite na tanke listiće. Na vrućem ulju ispecite meso i izvadite ga. Na istoj masnoći dodajte šampinjone, pa i njih ispecite.
Meso vratite u posudu sa šampinjonima, dodajte naseckani beli luk, đumbir, vegetu, so i sve dobro promešajte. Na kraju dodajte susamovo ulje.
rezanci
150 g ulja
2 kašičice meda
2 manje šargarepe
celerova stabljika
2 crvene paprike
1/2 svježe zelene paprike
luk
1 peršun
biber i so
Testeninu stavite da se kuva u vreloj vodi, a zatim ocediti i isprati hladnom vodom. Pileća prsa narezati na komade, šargarepu, stabljiku celera, luk i peršun naseckati, a polovine paprika narezati na trakice.
Zatim piletinu začiniti sveže mlevenim biberom i posoliti, pa staviti da se peče u vok na zagejanom ulju.
Piletinu pržiti do desetak minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju.
Zatim piletinu izvaditi na stranu, a na preostalo ulje dodati luk i posoliti.
Kada je luk omekšao, dodati šargarepu, celerovu stabljiku i papriku, pa sve zajedno još malo posoliti.
Nakon što sve povrće omekša, dodati i peršun. Nakon pet minuta dodati dve kašičice meda, promešati, pa ugasiti vatru.
Ovako pripremljeno povrće pomešati s testeninom i piletinom i poslužiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: nezavisne.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem