Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagane i kremaste: Evo kako da napravite najbolje šnenokle ikada!!!

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Odličan tradicionalni kolač koji mami svojim mirisom sva čula. Kad se šnenokle prave cela kuća miriše na vanilu.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Sastojci:

6 žumanaca

6 kašika šećera

1 kašika brašna

1 l mleka

Loptice:

6 belanaca

6 kašika šećera

Pročitajte i: Šarlota s kafom

Priprema:

Od žumanaca, šećera i brašna umutiti masu, a u drugoj posudi napravite čvrst sneg od belanaca i kašike šećera. Staviti litar mleka da uzvri, pa kratko kuvajte loptice od snega (napravite ih kašikom) i kuvane složite u posudu.

Kada prokuvate sve loptice, u mleko ukuvajte žutu masu, ali izuzetno oprezno da vam se ne raziđe. Smesu s mlekom kuvajte na laganoj vatri uz stalno mešanje još 2 - 3 minuta, pa prokuvanu smesu prelijte preko  snega.

Kad se ohladi pospite naribanom čokoladom po želji i poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: velikakuhinja.com

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti