Kupovinom gotovih kora uštedećete i novac i vreme. Tamne čokoladne kore u kombinaciji sa kiselkastim voćem biće pun pogodak. Na vama je samo da pripremite fil, nafilujete tortu i uživate u punom i osvežavajućem ukusu ove fenomenalne torte.
Sastojci:
1 pakovanje tamnih vincinni kora za tortu
400 g kisele pavlake 20% masnoće
100 g mlevenog plazma keksa
50 g mlevenih oraha
100 g prah šećera
100 ml mleka
300 g voća crveni mix
100 ml jogurta
100 g šećera
4 kašike gustina
500 ml slatke pavlake + 200 ml (opciono za dekoraciju)
Pročitajte i: Kremasta čokoladna torta od gotovih kora (VIDEO)
Način pripreme:
Kore podeliti po dužini na 2 dela.
Prvo skuvati voćni fil. Smrznuto voće staviti da prokuva sa 100 g šećera.
U 100 ml jogurta, razmutiti 4 kašike gustina i dodati u voće. Ostaviti da prokuva i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa šporeta da se prohladi.
Kiselu pavlaku pomešati sa prah šećerom, mlevenom plazmom i orasima.
Slatku pavlaku umutiti i podeliti na 2 dela.
Uzeti 3 kore iz prve grupe i svaku izbockati čačkalicom, pa preliti sa po 4 kašike mleka. Kore treba da upiju mleko, kako bi se fil lepo razmazivao. Preko staviti fil sa plazmom, pa preko slatku pavlaku ( koristila sam biljnu, koja je zaslađena, a ako koristite mlečnu, dodajte prah šećera po ukusu).
Zatim uzeti 3 kore iz druge grupe i prvu koru staviti uz kore iz prve grupe. Nafilovati trećinom voćnog fila, preko staviti trećinu slatke pavlake i ponoviti postupak sa preostale 2 kore.
Tortu dekorisati po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor:tortekolaci.com
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.