Kupovinom gotovih kora uštedećete i novac i vreme. Tamne čokoladne kore u kombinaciji sa kiselkastim voćem biće pun pogodak. Na vama je samo da pripremite fil, nafilujete tortu i uživate u punom i osvežavajućem ukusu ove fenomenalne torte. 

Sastojci: 

1 pakovanje tamnih vincinni kora za tortu

400 g kisele pavlake 20% masnoće

100 g mlevenog plazma keksa

50 g mlevenih oraha

100 g prah šećera

100 ml mleka

300 g voća crveni mix

100 ml jogurta

100 g šećera

4 kašike gustina

500 ml slatke pavlake + 200 ml (opciono za dekoraciju)

Pročitajte i: Kremasta čokoladna torta od gotovih kora (VIDEO)

Način pripreme:

Kore podeliti po dužini na 2 dela.

Prvo skuvati voćni fil. Smrznuto voće staviti da prokuva sa 100 g šećera.

U 100 ml jogurta, razmutiti 4 kašike gustina i dodati u voće. Ostaviti da prokuva i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa šporeta da se prohladi.

Kiselu pavlaku pomešati sa prah šećerom, mlevenom plazmom i orasima.

Slatku pavlaku umutiti i podeliti na 2 dela.

Uzeti 3 kore iz prve grupe i svaku izbockati čačkalicom, pa preliti sa po 4 kašike mleka. Kore treba da upiju mleko, kako bi se fil lepo razmazivao. Preko staviti fil sa plazmom, pa preko slatku pavlaku ( koristila sam biljnu, koja je zaslađena, a ako koristite mlečnu, dodajte prah šećera po ukusu).

Zatim uzeti 3 kore iz druge grupe i prvu koru staviti uz kore iz prve grupe. Nafilovati trećinom voćnog fila, preko staviti trećinu slatke pavlake i ponoviti postupak sa preostale 2 kore.

Tortu dekorisati po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor:tortekolaci.com