Za ovaj recept biste trebali da imate spreman bujon, a mi smo vam već preporučili da ga držite zamrznutog u slučaju da vam zatreba. Ako nemate onda umesto bujona i jelo sipajte vodu, pa dodajte izmrvljenu pileću kocku. Piletinu u kremastom sosu od belog luka možete da jedete sa krompirom ili nekom salatom. A ako vas mrzi da pravite i neki prilog, poslužite samo meso sa parčetom vrućeg hleba. 

Sastojci:

  • 2 veća pileća filea
  • 5-6 čenova belog luka 
  • 2 čena belog luka
  • 1 srednji crni luk
  • 1/2 šolje pilećeg bujona 
  • 1 kašičica limunovog soka 
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje 
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica suvog peršuna

Priprema:

Istucite meso, pa posolite i poboberite sa obe strane. Ostavite nekih pola sata. Zatim iseckajte crni i beli luk na sitno. Sipajte maslinovo ulje i kašiku putera u tiganj, pa stavite 2 cela samo zgnječena čena belog luka. Ispržite meso, pa izvadite kao i čenove belog luka. Dodajte još jednu kašiku putera, pa ubacite seckani crni luk. Kada dobijte zlatnu boju, dodajte i seckani beli luk i pržite nekih 15 sekundi. Sipajte bujon i limunov sok. Dodajte začine i još malo kuvajte, pa sipajte pavlaku. Kada se sos ukrčka dodajte meso i ostavite još minut. 

Izvor: stvarukusa.rs