Ne postoji osoba koja ne voli ćufte još kad ih poslužite sa pire krompirom ili makaronama to je dobitna kombinacija. Kako biste napravili ćufte ne treba vam puno vremena, a uvek se svi razgrabe. Ako niste baš ljubitelj toga da vam meso bude kuvano, možete ih kratko propržiti, pa staviti u sos

Jednostavni obroci koji ne zahtevaju puno vremena su idealni kada je napolju vruće. Poslužite i sa sezonskom salatom za potpuni ugođaj. 

Sastojci:

  • 1/2 kg mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka, sitno seckan
  • 2 čena belog luka, sitno seckan 
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika ulja
  • začini po ukusu 

Za sos:

  • 3 dcl soka od paradajza
  • 2 dcl vode
  • 1 puna kašike brašna
  • prstohvat šećera
  • suvi začin, so, mlevena crvena paprika, biber, origano sve po ukusu

Priprema: 

Sve sastojke sjedinite i oblikujte kuglice.
Za sos: Napravite zapršku od ulja, brašna i mlevene crvene paprike, a zatim dodajte paradajz, vodu, šećer i začine po ukusu. Kada sos provri lagano spustite ćufte i kuvajte na slaboj vatri oko pola sata. Po želji možete da dodate seckani prešun. 

Recept poslala Tanja Đorđević