Ne postoji osoba koja ne voli ćufte još kad ih poslužite sa pire krompirom ili makaronama to je dobitna kombinacija. Kako biste napravili ćufte ne treba vam puno vremena, a uvek se svi razgrabe. Ako niste baš ljubitelj toga da vam meso bude kuvano, možete ih kratko propržiti, pa staviti u sos.
Jednostavni obroci koji ne zahtevaju puno vremena su idealni kada je napolju vruće. Poslužite i sa sezonskom salatom za potpuni ugođaj.
Sastojci:
- 1/2 kg mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka, sitno seckan
- 2 čena belog luka, sitno seckan
- 2 kašike prezli
- 1 kašika ulja
- začini po ukusu
Za sos:
- 3 dcl soka od paradajza
- 2 dcl vode
- 1 puna kašike brašna
- prstohvat šećera
- suvi začin, so, mlevena crvena paprika, biber, origano sve po ukusu
Priprema:
Sve sastojke sjedinite i oblikujte kuglice.
Za sos: Napravite zapršku od ulja, brašna i mlevene crvene paprike, a zatim dodajte paradajz, vodu, šećer i začine po ukusu. Kada sos provri lagano spustite ćufte i kuvajte na slaboj vatri oko pola sata. Po želji možete da dodate seckani prešun.
Recept poslala Tanja Đorđević
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus