Ovaj ručak možete da pripremite dan ranije, ali i kada se umorni vratite sa posla, a nemate ništa skuvano, jer je ovo brz i jednostavan recept. Musaka sa piletinom je jednako ukusna kao i klasična, pogotovo što belo meso u ovom receptu nije suvo jer je preliveno fantastičnim sosom od pavlake, jaja i začina.
Musaka sa piletinom je ručak za celu porodicu koji možete da poslužite sa salatom po izboru, a ako ima onih koji vole hleb uz krompir možete i njega da poslužite.
Sastojci:
- 2 pileća fileta isečena na kockice
- 2 jajeta
- 100 ml pavlake za kuvanje
- provansalsko bilje, origano, kari, biber, so
- 1 ili 2 krompira
- peršun
- maslinovo ulje
Priprema:
Isecite meso na kockice, posolite i poređajte u vatrostalnu tepsiju. Jaja i pavlaku za kuvanje umutite, pa dodajte začine. Prelijte preko mesa, pa sipajte i malo maslinovog ulja. Zatim poređajte krompir na na kolutove i iseckani peršun, pa zapecite na 200°C nekih 20 minuta.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus