Ovaj ručak možete da pripremite dan ranije, ali i kada se umorni vratite sa posla, a nemate ništa skuvano, jer je ovo brz i jednostavan recept. Musaka sa piletinom je jednako ukusna kao i klasična, pogotovo što belo meso u ovom receptu nije suvo jer je preliveno fantastičnim sosom od pavlake, jaja i začina.
Musaka sa piletinom je ručak za celu porodicu koji možete da poslužite sa salatom po izboru, a ako ima onih koji vole hleb uz krompir možete i njega da poslužite.
Sastojci:
- 2 pileća fileta isečena na kockice
- 2 jajeta
- 100 ml pavlake za kuvanje
- provansalsko bilje, origano, kari, biber, so
- 1 ili 2 krompira
- peršun
- maslinovo ulje
Priprema:
Isecite meso na kockice, posolite i poređajte u vatrostalnu tepsiju. Jaja i pavlaku za kuvanje umutite, pa dodajte začine. Prelijte preko mesa, pa sipajte i malo maslinovog ulja. Zatim poređajte krompir na na kolutove i iseckani peršun, pa zapecite na 200°C nekih 20 minuta.
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno