Ovaj ručak možete da pripremite dan ranije, ali i kada se umorni vratite sa posla, a nemate ništa skuvano, jer je ovo brz i jednostavan recept. Musaka sa piletinom je jednako ukusna kao i klasična, pogotovo što belo meso u ovom receptu nije suvo jer je preliveno fantastičnim sosom od pavlake, jaja i začina. 

Musaka sa piletinom je ručak za celu porodicu koji možete da poslužite sa salatom po izboru, a ako ima onih koji vole hleb uz krompir možete i njega da poslužite. 

Sastojci:

  • 2 pileća fileta isečena na kockice
  • 2 jajeta
  • 100 ml pavlake za kuvanje 
  • provansalsko bilje, origano, kari, biber, so
  • 1 ili 2 krompira
  • peršun
  • maslinovo ulje 

Priprema:

Isecite meso na kockice, posolite i poređajte u vatrostalnu tepsiju. Jaja i pavlaku za kuvanje umutite, pa dodajte začine. Prelijte preko mesa, pa sipajte i malo maslinovog ulja. Zatim poređajte krompir na na kolutove i iseckani peršun, pa zapecite na 200°C nekih 20 minuta. 

Izvor: stvarukusa.rs