Belo meso i krompir ste do sada spremali na razne načine, jer kako god da se spremi ukusno je i svi vole. Sada probajte da dodate pečurke, luk i 2 vrste sosa. Kada tako zapečete ovom ručku niko neće moći da odoli.
Neće vam smetati ni da palite rernu po vrućini, jer kada uzmete prvi zalogaj nećete moći da se zaustavite.
Sastojci:
- 2 crna luka
- 1 pileći file
- so, biber, italijanski začin
- 90 g zdenka sira
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 4 pečurke
- 3 krompira
- 150 g kisele pavlake
- 100 ml vode
- 100 g sira
Priprema:
Propržite sitno seckani crni luk (1 komad) na ulju, pa dodajte meso isečeno na kocke. Začinite. Izvadite iz tiganja proprženo meso i luk, pa sipajte još malo ulja. Zatim sipajte pavlaku i iseckanu zdenku. Kuvajte dok se sir ne otopi. Vratite meso i luk, pa dinstajte poklopljeno. Pečurke iseceti kao i luk, ali luk nemojte sitno nego na rebarca (1 komad), pa propržite u drugom tiganju. Krompir isecite na tanje kolutove, nauljite i posolite, popiberite i začinite italijanskim začin, pa ga stavite u nauljenu tepsiju. Preko stavite pečurke i luk, pa pecite na 180°C nekih 20 minuta. Pomešajte pavlaku i vodu, začinite, pa prelijte krompir i pečurke i vratite u rernu na još 10-15 minuta. Preko sipajte meso sa sosom i rendani sir. Vratite u rernu na još 10-15 minuta. Gotovo jelo dekorišite seckanom mirođijom.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus