Sada od priloga koji se jede gotovo uz sve vrste mesa napravite ukusnu večeru. U pire krompir dodajte slaninu, dimljeni sir i papriku, pa zapecite u rerni. Dobićete savršeni obrok koji ćete obožavati. 

Ovako pripremljeni pire krompir ne morate samo za večeru da služite, možete i kao predjelo na proslavama, ali i kao prilog uz neko meso ako želite jači obrok. 

Sastojci:

  • 700 g krompira
  • 150 g dimljene slanine
  • ljuta začinska paprika
  • 1 crvena paprika
  • 75 g dimljenog sira
  • mladi luk

Priprema:

Skuvajte krompir, pa napravite pire. Slaninu iseckajte, pa propržite sa ljutom začinskom paprikom, a zatim dodajte i seckanu papriku. Kada se proprži dodajte u pire, kao i seckani mladi luk i rendani dimljeni sir. Dobro sjedinite. Nauljite pleh, kao i mali okrugli kalup. Stavite kalup na pleh, sipajte smesu i utisnite, pa sklonite kalup. Tako radite dok ne utrošite sve. Premažite sa još malo maslinovog ulja, pa pospite susamom. Pecite na 180°C nekih 15 minuta. 

Izvor: stvarukusa.rs