Do sada ste makarone jeli na razne načine, ali ovako sigurno niste probali. Svi znamo da je gulaš u lepinji jedno od najukusnijih jela, e pa sada testenina spremljena na ovaj način može da mu paprira. Omiljena testenina svima je ona zapečena sa sirom, u bolonjeze ili karbonara sosu, ali ovako aromatičnoj pasti nećete moći da odolite. 

Prvo zapecite hleb koji ste premazali puterom sa belim lukom i peršunom, pa dodajte makarone u sosu i preko sir. Neće vam biti žao što ste upalili rernu po vrućini.  

Sastojci:

  • 2 okrugla hleba 
  • 3 kašike belog luka
  • puter 
  • svež peršun
  • 2 pileća filea
  • 3/4 šolje seckane slanine
  • 1 1/2 šolja pavlake za kuvanje 
  • 4 kašike pesto sosa 
  • 3 šolje makarona
  • 1/2 šolje parmezana
  • 1/2 šolje rendane mocarele

Priprema:

Istopite puter, pa dodajte sitno seckani peršun i beli luk. Promešajte. Isecite vrh hleba i izdubite sredinu. Premažite sa aromatičnim puterom i ivice i sredinu, a vrh koji ste isekli isto premažite tamo gde je mekano. Pecite u rerni dok ne dobije zlatnu boju. Ispržite meso, pa izvadite iz tiganja, i u njega dodajte malo ulja, seckanu slaninu i propržite. Prelijte pavlakom za kuvanje, pa dodajte pesto sos. Promšejate i kratko kuvajte. Vratite iseckanu piletinu i dodajte kuvane makarone i parmezan pa promešajte. Sipajte smesu u lepinje i pospite rendanom mocarelom. Vratite u rernu na još 5 minuta samo da se sir otopi.

Izvor: stvarukusa.rs