Tikvice su ukusno povrće, a njihova primena u kuhinji je raznovrsna. Postoje različiti recepti kako sve možete da pripremite ovo zeleno povrće. Imamo one klasične kao što su punjene tikvice, musaka od tikvica, pohovane..., ali takođe tikvice možete da urolate, da ih služite kao čorbu ili predjelo... Primena tikvica ima bezbroj, a vi odaberite onaj recept koji vam se najviše dopada.

Ovaj ručak bez mesa se lako pravi, a uživaćete u svakom zalogaju. Sve što treba da uradite je da poslažete namirnice i zapečete u rerni. Uživajte.   

Sastojci:

  • 2 tikvice 
  • 3 mocarele 
  • 3 deblje kriške dimljenog sira
  • pršuta ili praška šunka 

Priprema:

Isecite tikvice tanko po dužini. Posolite i ostavite 20 minuta. Isecite mocarelu i dimljeni sir. Isperite tikvice i osušite ih ubrusom. Nauljite tepsiju, pa poređajte tikvice, malo posolite, pa kockice mocarele i dimljenog sira, a zatim red praške šunke ili pršute. Ređajte tako dok ne utrošite sastojke, a poslednji red treba da bude sir. Na kraju pospite sa malo parmezana. Pecite na 180°C nekih 30 minuta. 

Izvor: stvarukusa.rs