Tikvice su ukusno povrće, a njihova primena u kuhinji je raznovrsna. Postoje različiti recepti kako sve možete da pripremite ovo zeleno povrće. Imamo one klasične kao što su punjene tikvice, musaka od tikvica, pohovane..., ali takođe tikvice možete da urolate, da ih služite kao čorbu ili predjelo... Primena tikvica ima bezbroj, a vi odaberite onaj recept koji vam se najviše dopada.
Ovaj ručak bez mesa se lako pravi, a uživaćete u svakom zalogaju. Sve što treba da uradite je da poslažete namirnice i zapečete u rerni. Uživajte.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 3 mocarele
- 3 deblje kriške dimljenog sira
- pršuta ili praška šunka
Priprema:
Isecite tikvice tanko po dužini. Posolite i ostavite 20 minuta. Isecite mocarelu i dimljeni sir. Isperite tikvice i osušite ih ubrusom. Nauljite tepsiju, pa poređajte tikvice, malo posolite, pa kockice mocarele i dimljenog sira, a zatim red praške šunke ili pršute. Ređajte tako dok ne utrošite sastojke, a poslednji red treba da bude sir. Na kraju pospite sa malo parmezana. Pecite na 180°C nekih 30 minuta.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus