Ako posle posla nemate snage da kuvate, ovo je idealni recept za vas jer je gotovo za 15 min, a ukus ne može da se opiše rečima. A i jedinstvena prilika da jedete pastu kao Italijani.

Savet: Ako želite da budu prave špagete karbonare potrudite se da nađete guanćale (to je italijansko suvo meso koje se pravi od svinjske vilice ili obraza), ali i pančeta može da bude dobra zamena.

Sastojci:

špagete

so

200 g guanćale (pančeta ili slanina)

Sastojci za sos:

2 jaja

1 žumance

biber

rendani parmezan (može i iz kesice)

Priprema za dve osobe:

U ključalu vodu sipajte 10g soli, onda dodajte špagete i nemojte da sipate ulje, samo povremeno promešajte da se ne bi zalepile. Zatim dodajte seckane guanćale (pančetu ili slaninu). U tiganj stavite maslinovo ulje, pa onda dodate guanćale (pančetu ili slaninu). U činiiji umutite jaja, pa dodate parmezan i biber. Zatim smanjite temperaturu u tiganju, kada guanćale postanu rumeni isključite i sačekajte da se malo ohlade (ne puno). Onda uzmete jedan ubrus i sa njim pokupite malo masnoće iz tiganja. Dodajte špagete (izvadite jednu iz šerpe, ako nije skroz mekana vratite da se kuva još 4-5 min) u tiganj i dobro promešajte. Nemojte čekati da se skroz ohlade nego dodajte sos koji ste pripremili i opet dobro promešajte. Bitno je da ne bude mnogo vruće jer jaja ne treba da budu previše skuvana. Kada servirate izrendajte još malo parmezana i dodajte bibera.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs