Ako posle posla nemate snage da kuvate, ovo je idealni recept za vas jer je gotovo za 15 min, a ukus ne može da se opiše rečima. A i jedinstvena prilika da jedete pastu kao Italijani.
Savet: Ako želite da budu prave špagete karbonare potrudite se da nađete guanćale (to je italijansko suvo meso koje se pravi od svinjske vilice ili obraza), ali i pančeta može da bude dobra zamena.
Sastojci:
špagete
so
200 g guanćale (pančeta ili slanina)
Sastojci za sos:
2 jaja
1 žumance
biber
rendani parmezan (može i iz kesice)
Priprema za dve osobe:
U ključalu vodu sipajte 10g soli, onda dodajte špagete i nemojte da sipate ulje, samo povremeno promešajte da se ne bi zalepile. Zatim dodajte seckane guanćale (pančetu ili slaninu). U tiganj stavite maslinovo ulje, pa onda dodate guanćale (pančetu ili slaninu). U činiiji umutite jaja, pa dodate parmezan i biber. Zatim smanjite temperaturu u tiganju, kada guanćale postanu rumeni isključite i sačekajte da se malo ohlade (ne puno). Onda uzmete jedan ubrus i sa njim pokupite malo masnoće iz tiganja. Dodajte špagete (izvadite jednu iz šerpe, ako nije skroz mekana vratite da se kuva još 4-5 min) u tiganj i dobro promešajte. Nemojte čekati da se skroz ohlade nego dodajte sos koji ste pripremili i opet dobro promešajte. Bitno je da ne bude mnogo vruće jer jaja ne treba da budu previše skuvana. Kada servirate izrendajte još malo parmezana i dodajte bibera.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno