Kada su napolju velike vrućine i kada je sparno uvek nam više prija lagana hrana. Italijanska kuhinja je poznata po svojim zasitnim, a jednostavnim receptima.
Testenina se lako pravi, a kremasti sosevi joj daju specifičan ukus. Zato ako želite brzinski ručak ili večeru, prelažemo vam pastu u kremastom sosu od tikvica i pavlake za kuvanje. Ukus je fantastičan, a zasitiće vas. Ono što je još bitno je da je jeftino i da vam treba svega par sastojaka.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 crni luk
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 50 ml vode
- 120 g testenine
Priprema:
Skuvajte testeninu. Dok se kuva, vi pripremite sos. Propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte rendane tikvice (sa sve korom), posolite i pobiberite, pa prelijte pavlakom za kuvanje i vodom. Krčakajte, pa u sos dodajte testeninu i dobro sjedinite.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem