Kada su napolju velike vrućine i kada je sparno uvek nam više prija lagana hrana. Italijanska kuhinja je poznata po svojim zasitnim, a jednostavnim receptima.
Testenina se lako pravi, a kremasti sosevi joj daju specifičan ukus. Zato ako želite brzinski ručak ili večeru, prelažemo vam pastu u kremastom sosu od tikvica i pavlake za kuvanje. Ukus je fantastičan, a zasitiće vas. Ono što je još bitno je da je jeftino i da vam treba svega par sastojaka.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 crni luk
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 50 ml vode
- 120 g testenine
Priprema:
Skuvajte testeninu. Dok se kuva, vi pripremite sos. Propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte rendane tikvice (sa sve korom), posolite i pobiberite, pa prelijte pavlakom za kuvanje i vodom. Krčakajte, pa u sos dodajte testeninu i dobro sjedinite.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus