Kada su napolju velike vrućine i kada je sparno uvek nam više prija lagana hrana. Italijanska kuhinja je poznata po svojim zasitnim, a jednostavnim receptima. 

Testenina se lako pravi, a kremasti sosevi joj daju specifičan ukus. Zato ako želite brzinski ručak ili večeru, prelažemo vam pastu u kremastom sosu od tikvica i pavlake za kuvanje. Ukus je fantastičan, a zasitiće vas. Ono što je još bitno je da je jeftino i da vam treba svega par sastojaka. 

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 crni luk
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 50 ml vode
  • 120 g testenine 

Priprema:

Skuvajte testeninu. Dok se kuva, vi pripremite sos. Propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte rendane tikvice (sa sve korom), posolite i pobiberite, pa prelijte pavlakom za kuvanje i vodom. Krčakajte, pa u sos dodajte testeninu i dobro sjedinite. 

Printscreen/YT/KAZAN Pasta u sosu od tikvica i pavlake

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs