Ako ste došli umorni sa posla ili vam se ne stoji dugo pored šporeta, pipremite ukusan obrok za kratko vreme.
Ako želite da se zasladite čuvenim italijanskim desertom posle ovog ukusnog ručka ručka isprobajte pana kotu.
Sastojci:
- 500 g ćurećeg belog mesa (ili pilećeg)
- 400g spanaća (ili odmrznutih briketa)
- 1 glavica crnog luka
- 1 ljuta papričica
- 3-4 kriške belog, punomasnog sira
- 5-6 čeri paradajza
Prirpema:
Ćuretinu isecite na trake, začinite i ispržite na malo putera. Pred kraj prženja dodajte glavicu luka isečenu na tanke kolutove i iseckanu ljutu papričicu. Kada luk omekša, ubacite spanać i pržite dok ne uvri voda. Na kraju dodajte sir i mešajte dok se ne istopi.
Ovako pripremljen sos sipajte preko skuvanih taljatela, pa dodajte paradajz isečen na četvrtine i mešajte još 2-3 minuta na toploj ringli dok se masa ne sjedini i paradajz malo uprži.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem