Ukusan i lagan ručak biće brzo na vašoj trpezi. Kombinacija jogurta i belog mesa je jednostavno fenomenalna.

Sastojci:

  • 500 g ćurećeg belog mesa ili pilećeg mesa
  • 4 dl jogurta
  • 100 g trapista
  • 100 g hlebnih mrvica
  • 2 kasike peršuna
  • po ukusu biber, so
  • malo ulja

Priprema:

Trapist izrendati na krupno, peršun sitno iseckati, a meso iseći na šnicle.

U odgovarajućoj posudi izmesati trapist, persun i hlebne mrvice.

Šnicle pobiberiti i posoliti po ukusu, umakati u jogurt i valjati ih u smesu sa trapistom.

Vatrostalnu posudu podmazati uljem, složiti pripremljene šnicle, preostali jogurt i smesu za paniranje preliti preko njih i pokriti alu folijom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Skinuti alu foliju i ostaviti šnicle da se zapeku do rumene boje.

Posluživanje

Poslužiti uz prilog i salatu po zelji

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: receptizabrzaijednostavnajela1.blogspot.com