Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Food Blogeri

PANA KOTA: Vanil krem koji možete da prelijete voćem ili čokoladom (VIDEO)

Osvežavajuća italijanska poslastica koja može da se jede sama ili sa nekim prelivom po vašem izboru.

Izvor: Foto: CooKing

Kada su napolju vrućine želimo neki desert koji nam neće teško pasti. Zato biramo lagane voćne poslastice, a Italijani su neprikosnoveni kada su u pitanju kolači koji nas ne opterećuju. Isprobajte i vi recept za njihov čuveni desert. 

Sastojci:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 ml mleka
  • 10 g vanilin šećera
  • 4-5 kašika šećera
  • 10 g želatina
  • 4 kašika vode

Žele od jagode:

  • 300 g jagoda
  • 2-5 kašika šećera (u zavisnosti koliko su slatke jagode)
  • 10 g šećera
  • 4 kašika vode

Možda će vas zanimati

Priprema:
Prelije želatin sa 5 kašika vode i ostavite da nabubri. Zagrejte do vrenja mleko sa slatkom pavlakom, vanilin šećerom i šećerom. Sklonite sa šporeta, pa dodajte nabubreli želatin. Mešajte dok ne krene da se zgušnjava. Sačekajte koji minut da se prohladi. Unutrašnjost posudica -  čaša pokvasite vodom, pa sipajte smesu. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa spremite u frižider da se stegne.

Priprema želea sa jagodama:

Pripremite želatin kao i za beli krem. Oprane i iseckane jagode stavite u šerpicu da se kuvaju 10 minuta uz mešanje. Sklonite sa vatre (možete da ih izblendate), pa sipajte nabubreli želatin. Dobro promešajte da se želatin istopi. Sipajte preko hladnog stegnutog krema.

Pana kotu možete da izvadite iz činije. Nožem ga lagano odvojte od ivica čaše-posude i prevrnite na tanjir. Preko prelijte fil.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: cooking.rs 

Pročitajte još:

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti