Ovo jelo možete služiti i sa pirinčem i sa nudlama. Ukusno je i sa pire krompirom.
Sastojci:
- taljatele
- 2 kašike putera
- 450 g belog pilećeg mesa
- so i biber
- 2 kašike maslinovog ulja
- 450 g šampinjona
- 1/2 velikog crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašičice svežeg ruzmarina ili majčine dušice
- 4 šolje pilećeg bujona
- 2 kašičice dižon senfa
- 1 kašičica vorčester sosa
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 kašike svežeg peršuna
Priprema:
U velikom tiganju na umerenoj vatri zagrejte ulje. Dodajte seckanu piletinu i pecite 8 do 10 minuta, dok ne porumene sa svih strana, pa posolite i pobiberite. Izvadite piletinu i dodajte još malo ulja, pa stavite pečurke koje ste tanko isekli i dinstajte dok ne omekšaju nekih 10 minuta. Izvadite i pečurke i stavite u posudu sa piletinom. Opet dodajte ulje i sitno iseckan crni luk. Kad omekša dodajte sitno seckan beli luk i iseckan ruzmarin/majčinu dušicu. Kuvajte kratko, pa sipajte 3 šolje bujona, senf, vorčester sos i ostavite da se krčka.
U manjoj posudi sipajte preostali vruć bujon i dodajte kukuruzni skrob, pa umutite. Zatim u tiganj gde se krčka luk vratite piletinu, pečurke i bujon sa skrobom. Dinstajte dok se ne zgusne oko 10 minuta. Sklonite sa vatre i siapjte pavlaku. Promešajte i posolite i pobiberite. Skuvajte taljatele i kad ih ocedite stavite puter i promešajte. Dodajte taljatele u piletinu i opet promešajte. Pospite seckanim peršunom.
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća