Brze ekonomične i veoma jednostavne ćuftice, pogodne za laganu večeru ili ručak.
Sastojci:
tikvice - 750 g
beli luk - 1 čen
peršun - 2 kašike, iseckan
mirođija - 1 prstohvat, sušena
biber - 2 prstohvata ili po ukusu
kukuruzno brašno - 5 kašika
1 jaje
so - po ukusu
maslinovo ulje - za posipanje
Priprema:
Očistite tikvice od krajeva i ne ljušteći ih narendajte na krupno. Stavite izdašan prstohvat soli, promešajte dobro i ostavite da puste vodu oko 1 sat.
Ocedite i temeljno istisnite svu tečnost od tikvica. Razbijte u njih jaje, stavite začine i kukuruzno brašno.
Promešajte i ako je potrebno dodajte još brašna, tako da jednostavno možete da oblikujete ćuftice.
Blago namazanim rukama uzimajte smesu i pravite blago spljeskane loptice. Poređajte ih u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje.
Pospite svaku ćufticu od povrća maslinovim uljem.
Pecite dok ne dobiju zlatastu preplanulost u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni.
Izvor: Bonapeti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus