Brze ekonomične i veoma jednostavne ćuftice, pogodne za laganu večeru ili ručak.

Sastojci:

tikvice - 750 g

beli luk - 1 čen

peršun - 2 kašike, iseckan

mirođija - 1 prstohvat, sušena

biber - 2 prstohvata ili po ukusu

kukuruzno brašno - 5 kašika

1 jaje

so - po ukusu

maslinovo ulje - za posipanje

Priprema:

Očistite tikvice od krajeva i ne ljušteći ih narendajte na krupno. Stavite izdašan prstohvat soli, promešajte dobro i ostavite da puste vodu oko 1 sat.

Ocedite i temeljno istisnite svu tečnost od tikvica. Razbijte u njih jaje, stavite začine i kukuruzno brašno.

Promešajte i ako je potrebno dodajte još brašna, tako da jednostavno možete da oblikujete ćuftice.

Blago namazanim rukama uzimajte smesu i pravite blago spljeskane loptice. Poređajte ih u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje.

Pospite svaku ćufticu od povrća maslinovim uljem.

Pecite dok ne dobiju zlatastu preplanulost u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Bonapeti