Ova čorbica se brzo priprema, što je idealno za vrele dane kada je dugo stajanje uz šporet zamornije i teže nego inače. Đumbir, šargarepa i sok limuna garantuju nezaboravan doživljaj, a i jačaju imunitet pa je ova čorba, pored toga što je ukusna, izuzetno zdrava.
Sastojci:
- 450g šargarepe
- 1,5 cm korena đumbira
- sok od pola limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- peršun, so, biber
- litar vode
Priprema:
Šargarepu i đumbir izrendajte, pa šargarepu propržite na malo ulja.Dodajte vruću vodu i đumbir pa kuvajte oko 3 minuta.
Izmiksajte čorbicu u blenderu. So i biber dodajte pred kraj, a peršun i limunov sok u gotovu čorbicu.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus