Ova čorbica se brzo priprema, što je idealno za vrele dane kada je dugo stajanje uz šporet zamornije i teže nego inače. Đumbir, šargarepa i sok limuna garantuju nezaboravan doživljaj, a i jačaju imunitet pa je ova čorba, pored toga što je ukusna, izuzetno zdrava.

Sastojci:

  • 450g šargarepe
  • 1,5 cm korena đumbira
  • sok od pola limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • peršun, so, biber
  • litar vode

Priprema:

Šargarepu i đumbir izrendajte, pa šargarepu propržite na malo ulja.Dodajte vruću vodu i đumbir pa kuvajte oko 3 minuta.
Izmiksajte čorbicu u blenderu. So i biber dodajte pred kraj, a peršun i limunov sok u gotovu čorbicu.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Stvar ukusa