Italijanska kuhinja je poznata po svim vrstama testenina. Ne postoji osoba koja ne voli da jede pastu, a kada su u kremastom sosu, onda bolje od toga ne može. Pasta se brzo pravi, užitak je za celu porodicu, a zasitna je. Za ovaj recept potrebne su vam makarone, piletina, parmezan, bujon, limunov sok i pavlaka za kuvanje.
Čuveni kuvar Džejmi Oliver je rekao kako pileći bujon treba da napravite u većoj količini i da zamrznete jer je jako bitno da imate zalihe. On se koristi za skoro sva jela i čini ih sočnim. Tako da napravite veću količinu i budite spremne za sve prilike.
Sastojci:
- 3 pileća filea
- 1 kašičica ulja
- 2 čena belog luka
- 1 crni luk
- 2 šolje pavlake za kuvanje
- 1/4 šolje pilećeg bujona
- sok od 2 limuna
- kora od 1 limuna
- 450 g makarona
- 2 kašike seckanog peršuna
- 3/4 šolje parmezana
- sveža mocarela
Priprema:
Meso iseckajte na manje komade i propržite na ulju. Posolite i pobiberite. Izvadite meso, pa u tiganj sipajte još mrvicu ulja i dodajte sitno seckani crni i beli luk. Sipajte limunov sok i koricu limuna, pa kratko propržite i dodajte bujon. Dodajte i pavlaku za kuvanje, poklopite i kuvajte dok ne počne da vri. Dodajte so, biber, peršun, parmezan, meso i makarone koje ste prethodno skuvali. Sipajte u tepsiju i posložite mocarelu preko, kao i još malo parmezana. Pecite na 180°C nekih 10-15 minuta. Gotovo jelo pospite sa još malo seckanog peršuna.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno