Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paste

NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA JEDETE KADA JEDNOM PROBATE:Zapečena kremasta pasta sa piletinom u limunovom soku i pavlaci

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Zapečena kremasta pasta sa piletinom je najbolja ideja za brzinski ručak.

Izvor: Printscreen/YT/Twisted

Italijanska kuhinja je poznata po svim vrstama testenina. Ne postoji osoba koja ne voli da jede pastu, a kada su u kremastom sosu, onda bolje od toga ne može. Pasta se brzo pravi, užitak je za celu porodicu, a zasitna je. Za ovaj recept potrebne su vam makarone, piletina, parmezan, bujon, limunov sok i pavlaka za kuvanje. 

Čuveni kuvar Džejmi Oliver je rekao kako pileći bujon treba da napravite u većoj količini i da zamrznete jer je jako bitno da imate zalihe. On se koristi za skoro sva jela i čini ih sočnim. Tako da napravite veću količinu i budite spremne za sve prilike. 

Sastojci:

  • 3 pileća filea
  • 1 kašičica ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 crni luk 
  • 2 šolje pavlake za kuvanje 
  • 1/4 šolje pilećeg bujona 
  • sok od 2 limuna
  • kora od 1 limuna
  • 450 g makarona 
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 3/4 šolje parmezana
  • sveža mocarela

Možda će vas zanimati

Priprema:

Meso iseckajte na manje komade i propržite na ulju. Posolite i pobiberite. Izvadite meso, pa u tiganj sipajte još mrvicu ulja i dodajte sitno seckani crni i beli luk. Sipajte limunov sok i koricu limuna, pa kratko propržite i dodajte bujon. Dodajte i pavlaku za kuvanje, poklopite i kuvajte dok ne počne da vri. Dodajte so, biber, peršun, parmezan, meso i makarone koje ste prethodno skuvali. Sipajte u tepsiju i posložite mocarelu preko, kao i još malo parmezana. Pecite na 180°C nekih 10-15 minuta. Gotovo jelo pospite sa još malo seckanog peršuna. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti