Brzo se pravi, a savršeno miriše. Spoj čedar sira sa brokolijem i slaninicom probudiće sva vaša čula.
Sastojci:
- 1 pakovanje njoka
- Jedna i po kašika brašna
- 50 g putera
- oko 300 - 400 ml mleka
- 250g čedar sira
- 200 g slanine
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice mlevene crvene paprike
- 200 g brokolija
- 3 kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
Priprema:
Skuvati njoke prema uputstvu (oko 2 minuta sa malo maslinovog ulja) Posebno skuvati brokoli - potopiti u proključalu vodu na minut.
Propržiti kockice slanine sa sitno naseckanim belim lukom u malo dubljem tiganju, a zatim prebaciti na tanjir, a u tom tiganju napraviti bešamel - otopiti puter, dodati brašno, sjediniti, a zatim dodati mleko malo po malo dok ne dobijete gustinu malu gušću od smese za palačinke.
Tome dodati čedar sir, mešati dok se skroz ne otopi, zatim dodati slaninicu, crvenu papriku, brokoli i njoke, so i biber po ukusu. Promešati.
Odmah servirati.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus