Azijska kuhinja je poznata po začinjenoj hrani, pa je ova salata idealan odabir za sve one koji vole začine, ali i ljuto. Krastavci ovu salatu čine osvežavjućom, a meso vas zasiti.
Jako je bitno da kad pržite meso, ono dobro upije sve začine, kako bi se bolje osećali u salati.
Ono što je takođe bitno je to da i salatu dobro ohladite. Uživajte!
Sastojci:
- 1 kg krastavaca
- 600-700 g govedine
- 2 glave crnog luka
- 1 ljuta paparika
- đumbir
- 1 čen belog luka
- začinska paprika
Priprema:
Isecite krastavac na dugačke trake i ostavite da se ocede. Ispržite komadiće mesa sa začinima. Zatim izvadite meso i u istom tiganju prodinstajte isečeni crni luk. Ljutu papriku isecite na što tanje trake. Krastavcu istisnite vodu, pa ga začinite sirćetom. Zatim dodajte meso i ljutu papriku, kao i propženi luk. Ostavite u frižideru dok se potpuno ne ohladi.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem