Azijska kuhinja je poznata po začinjenoj hrani, pa je ova salata idealan odabir za sve one koji vole začine, ali i ljuto. Krastavci ovu salatu čine osvežavjućom, a meso vas zasiti. 

Jako je bitno da kad pržite meso, ono dobro upije sve začine, kako bi se bolje osećali u salati. 

Ono što je takođe bitno je to da i salatu dobro ohladite. Uživajte!

Sastojci:

  • 1 kg krastavaca
  • 600-700 g govedine
  • 2 glave crnog luka
  • 1 ljuta paparika
  • đumbir
  • 1 čen belog luka
  • začinska paprika 

Priprema:

Isecite krastavac na dugačke trake i ostavite da se ocede. Ispržite komadiće mesa sa začinima. Zatim izvadite meso i u istom tiganju prodinstajte isečeni crni luk. Ljutu papriku isecite na što tanje trake. Krastavcu istisnite vodu, pa ga začinite sirćetom. Zatim dodajte meso i ljutu papriku, kao i propženi luk. Ostavite u frižideru dok se potpuno ne ohladi.  

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs