Umesto klasičnih recepta sa tikvicama, kao što su punjene, musaka ili uštipci od ovog povrća vi napravite brzi ručak bez muke. Iseckajte tikvice i paradajz, prelijte sa jogurtom i zapecite u rerni.
Sastojci:
- 3-4 paradajza
- 2-3 tikvice
- provansalski začin
- 150 g jogurta ili kisele pavlake
- 3 čena belog luka
- sveža mirođija
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Isecite tikvice i paradajz na kolutove. Ređajte kolut paradajza, pa tikvice u pleh, uspravno.
U posudi pomešajte jogurt, malo posolite, pa dodajte seckani luk i mirođiju. Promešajte. Prelijte preko tikvica i paradajza. Preko narendajte sir. Pecite u rerni na 180°C nekih 45 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus