Umesto klasičnih recepta sa tikvicama, kao što su punjene, musaka ili uštipci od ovog povrća vi napravite brzi ručak bez muke. Iseckajte tikvice i paradajz, prelijte sa jogurtom i zapecite u rerni. 

Sastojci:

  • 3-4 paradajza
  • 2-3 tikvice 
  • provansalski začin
  • 150 g jogurta ili kisele pavlake 
  • 3 čena belog luka 
  • sveža mirođija 
  • 150 g tvrdog sira 

Priprema:

Isecite tikvice i paradajz na kolutove. Ređajte kolut paradajza, pa tikvice u pleh, uspravno. 
U posudi pomešajte jogurt, malo posolite, pa dodajte seckani luk i mirođiju. Promešajte. Prelijte preko tikvica i paradajza. Preko narendajte sir. Pecite u rerni na 180°C nekih 45 minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs