Ovo je obrok koji se priprema brzo i lako, a garantovano će se svima dopasti.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- tikvice
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargerpa
- malo pelata
- so
- biber
Za preliv:
- 2 jajeta
- pola kiselog mleka
- malo parmezana (po želji)
Priprema:
Mleveno meso prodinstajte na malo ulja, pa dodajte sitno iseckan crni luk, šargarepu i malo pelata. Dinstajte dok se ne zgusne, pa posolite i pobiberite. Tikvice isecite uzduž, pa poređajte na dno posude za pečenje, preko sipajte sipajte mleveno meso, pa opet red tikica. Zatim napravite smesu od jaja i kiselog mleka i prelijte musaku. Pecite u rerni na 200°C.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus