Palenta dobro utiče na vaš organizam jer sadrži minerale i vitamine. Takođe utiče na sprečavanje raznih bolesti, a pošto sadrži zdrave masnoće pospešuje bolji i kvalitetniji rad creva. Možete je služiti sa sirom ili kiselim mlekom.
Sastojci:
- 2,5 šolje vode
- malo ulja
- so
- šolja palente
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, ulje i so, pa ostavite da proključa. Zatim polako dodajte palentu i brzo mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Kad se zgusne smanjite temperaturu i još malo kuvajte na tihoj vatri, ali sve vreme mašajte da se ne zalepi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus