Palenta dobro utiče na vaš organizam jer sadrži minerale i vitamine. Takođe utiče na sprečavanje raznih bolesti, a pošto sadrži zdrave masnoće pospešuje bolji i kvalitetniji rad creva. Možete je služiti sa sirom ili kiselim mlekom.
Sastojci:
- 2,5 šolje vode
- malo ulja
- so
- šolja palente
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, ulje i so, pa ostavite da proključa. Zatim polako dodajte palentu i brzo mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Kad se zgusne smanjite temperaturu i još malo kuvajte na tihoj vatri, ali sve vreme mašajte da se ne zalepi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem