Sve i da niste iskusna domaćica kojoj domaće kore idu od ruke, sa ovim receptom će vam uspeti. Sve što treba je da dobro umesite testo, a posle sve ide glatko. 

Sastojci:

Za testo:

  • 700 g glatkog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika ulja
  • 500-600 ml mlake vode

Za fil:

  • 600 g sira
  • 3 tikvice (srednje veličine)
  • 2 jajeta 
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike kisele pavlake
  • so
  • ulje


Za premazivanje:

  • 1 žumance 
  • 1 kašika ulja 

Priprema:

U posudu stavite brašno, so, ulje i mlaku vodu. Umesite testo, ako je potrebno dodajte još malo vode, ali ne preterujte. Testo treba da bude glatko, kako biste što bolje razvukli kore. Podelite na 2 dela, stavite na pobrašnjenu tacnu i nauljite testo. Pokrijte providnom folijom. Neka odmori pola sata. 

Pobrašnite površinu na kojoj ćete raditi, pa uzmite jedno testo i razvucite oklagijom što tanje. Zatim premažite uljem, pa prebacujte testo preko oklagije ako umete, ako ne onda prstima razvucite što tanje. 

Tikvice izrendajte, pa ostavite nekih 10-15 minuta da odstoje, a zatim ih dobro ocedite i pospite kukuruznim brašnom. Sir, jaja i tikvice sa pomešajte i dodajte kiselu pavlaku, ako želite. 

kore za pitu pita sa tikvicama i sirom
Printscreen/YT/Enfes Yemek Tarifleri 

Preklopite mali deo na razvučenoj kori i stavite nadev po dužini i urolajte. Napravite puža i stavite u podmazanu tepsiju. Isto tako uradimo i sa drugom korom, samo ne pravimo puža nego obmotamo oko prvog testa.

kore za pitu pita sa tikvicama i sirom
Printscreen/YT/Enfes Yemek Tarifleri 

 Preostali fil poređajte preko pite i premažite je žumancetom i uljem. Pecite na 180°C nekih 25-30 minuta. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs