Da bi vaše njoke učinili lepšima, viljuškom lagano pritisnite svaki od njih, tek toliko da viljuška ostavi trag.

Sastojci:

500 g bundeve

1 jaje

100 g glatkog brašna

50 g parmezana

muskatni oraščić

so

biber

Priprema:

Bundevu isecite na veće komade i stavite u rernu na 180 stepeni, pecite oko 45 minuta. Kad se budeva malo ohladi, izdubite je i meso pretvorite u pire. Pomešajte pire s brašnom, malo muskatnog oraščića i parmezanom. Dodajte jaje i mesite. Trebalo bi da dobijete meko testo koje se može valjati, a ako je testo još uvek gnjecavo, svakako dodajte još brašna. Napravite tanki valjak pa secite na manje komadiće. Kuvajte ih u posoljenoj kipućoj vodi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.hr