Da bi vaše njoke učinili lepšima, viljuškom lagano pritisnite svaki od njih, tek toliko da viljuška ostavi trag.
Sastojci:
500 g bundeve
1 jaje
100 g glatkog brašna
50 g parmezana
muskatni oraščić
so
biber
Priprema:
Bundevu isecite na veće komade i stavite u rernu na 180 stepeni, pecite oko 45 minuta. Kad se budeva malo ohladi, izdubite je i meso pretvorite u pire. Pomešajte pire s brašnom, malo muskatnog oraščića i parmezanom. Dodajte jaje i mesite. Trebalo bi da dobijete meko testo koje se može valjati, a ako je testo još uvek gnjecavo, svakako dodajte još brašna. Napravite tanki valjak pa secite na manje komadiće. Kuvajte ih u posoljenoj kipućoj vodi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: gastro.hr
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pileći file na italijanski način
Zimnica od zelene boranije
Najbolji burger od goveđeg mesa