Napravite, stavite u frižider i imate super brzu večeru za sebe i svoju porodicu. Lako se priprema, brzo je gotova, a što je najbitnije hranljiva je i zdrava.

Potrebno je: 

  • 1 crveni luk
  • 400-500 g pilećeg belog mesa
  • 3 kuvana jaja
  • šolja tečnosti iz supe
  • ulje
  • kašika senfa
  • kašika limunovog soka
  • malo sveže seckanog lista peršuna i celera
  • kašičica soli
Pročitajte i: Domaća jetrena pašteta

Priprema:

Izdinstati crveni luk, pa dodati pileće belo meso iseckano na kockice da se dinsta na tihoj vatri. Pred kraj dinstanja dodati 1 šolju tečnosti iz supe. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohaladi.

U drugoj šerpi se skuvaju tri jaja. Kada se sve ohladi u secko se prvo stave kuvana jaja i izmiksiraju sa malo ulja. Zatim se u to doda smesa od mesa i luka (u njoj je ostalo malo tečnosti). Dodati 1 kašičicu senfa, 1 kašiku limunovog soka i seckani peršun,celer i so. Na kraju se sve to dobro izblendira i dobije sočan i odličan jako ukusan namaz-pileća pašteta.

Staviti u teglicu i čuvati u frižideru do 3 dana od dana kad ste je napravili.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs