Brokoli je povrće koje može imati super ukus ako se spremi na pravi način. Probajte ovaj i videćete da ćete ga sigurno često spremati.
Priprema:
Iseckajte brokoli na cvetove. Odvojte cvetove od drške, zatim ih iseckajte na manje komade. Izdvojte žilave delove sa stabljike, a ostatak iseckajte na sitne komade.
Iseckani brokoli stavite u činiju. Sipajte jednu kašiku ulja i pomešajte. Pospite drugu polovinu kašike ulja i pomešajte opet.
Poređajte brokoli na tacnu, tako da imate male razmake između. Ukoliko budu zbijeni, brokoli neće biti dobro pečeni.
Pecite na 200 stepeni. Proveravajte i okrećite brokoli u toku pečenja. Gotov je kada viljuška ili nož lako probijaju stabljiku.
Stavite brokoli na tanjir. Pospite ga sa malo soli, po želji i servirajte dok je toplo.
Izvor: stvarukusa.rs
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese