Brokoli je povrće koje može imati super ukus ako se spremi na pravi način. Probajte ovaj i videćete da ćete ga sigurno često spremati.
Priprema:
Iseckajte brokoli na cvetove. Odvojte cvetove od drške, zatim ih iseckajte na manje komade. Izdvojte žilave delove sa stabljike, a ostatak iseckajte na sitne komade.
Iseckani brokoli stavite u činiju. Sipajte jednu kašiku ulja i pomešajte. Pospite drugu polovinu kašike ulja i pomešajte opet.
Poređajte brokoli na tacnu, tako da imate male razmake između. Ukoliko budu zbijeni, brokoli neće biti dobro pečeni.
Pecite na 200 stepeni. Proveravajte i okrećite brokoli u toku pečenja. Gotov je kada viljuška ili nož lako probijaju stabljiku.
Stavite brokoli na tanjir. Pospite ga sa malo soli, po želji i servirajte dok je toplo.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus