Ovaj obrok obožavaju i deca i odrasli, pa sigurno nećete pogrešiti.
Sastojci:
- 240 g makarona, oblika po želji
- 2 kašike skrobnog brašna
- 1 šolja mleka
- 1 šolja rendanog sira (mešavina sireva, gauda, ementaler, čedar)
- So, biber
Priprema:
U šerpu srednje veličine sipajte vodu za makarone, dobro je posolite i stavite na šporet da prokuva. Makarone kuvajte onoliko minuta koliko je naznačeno na pakovanju.
Sipajte mleko u manju šerpicu i stavite da se greje na šporetu, dodajte skrobno brašno pa mešajte žicom za mućenje da razbijete grudvice.
Nakon toga umešajte sir, mešajte celo vreme dok smesa ne prokuva, sir se rastopi i dobijete glatki sos bez grudvica.
Proverite ukus i po potrebi dodajte so i biber.
Pripremljeni sos prelijte preko kuvanih makarona, promešajte i ostavite da stoje nekoliko minuta, promešajte još jednom pa poslužite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus