Makarone su toliko jednostavne za pripremu jer se samo skuvaju, a soseve birate po želji. Možete da napravite i bolonjeze, karobonare, sa crvenim sosom... Zapečene makarone sa sirom svi obožavaju jer se tope u ustima, a i priprema je nikad lakša. 

Ovako zapečene su bolje od svega što ste probali, a zasitne su. Makarone sa piletinom u bešamel sosu, pa zapečene u rerni voleće sve genearicje. Kremaste i ukusne oduševiće vas, jer vam za pripremu ne treba puno vremena, a za pečenje samo 25 minuta. Ako nikada do sad niste kuvali, nema veze, zapečene makarone će vam uspeti jer samo treba da ispratite korake. Možete da poslužite za porodični ručak ili večeru. 

Sastojci:

  • 370 g testenine 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 pileća filea
  • 1 crni luk
  • 3 čen belog luka
  • 2 paprike
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 400 ml paradajz sosa 
  • so, biber
  • 1 kašičica  začinske paprike
  • 1 kašičica origana

Za bešamel:

  • 90 g maslaca
  • 90 g brašna
  • 720 ml toplog mleka
  • 1/4 kašičice muškatnog oraščića

Još:

  • 85 g mocarele
  • 85 g čedar sir

Priprema:

Propržite seckan crni luk, pa dodajte beli. Zatim dodajte meso iseckano na kockice, kao i paprike. Sipajte paradajz pire, promešajte, pa sipajte paradajz sok. Začinite, promešajte i kuvajte tako par minuta. Skuvajte testeninu, a zatim otopite puter, pa dodajte brašno. Mešajte sve vreme, a onda sipajte toplo mleko. Posolite i stavite muskatni oraščić, ali sve vreme mešajte, kako se sos ne bi zgrudvao. Pomešajte makarone, meso i bešamel, dobro sjedinite. Sipajte u tepsiju, narendajte sir preko i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 20-25 minuta. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs