I ako ne volite patlidžan kada ga napravite sa tikvicama i mlevenim mesom, svideće vam se na prvi zalogaj. Izgleda kao torta, pa kad iznesete na sto i izgledom i ukusom će očarati sve ukućane. 

Isecite povrće na trake, a zatim dodajte ćufte i poređajte u tepsiju. U sredinu ide krompir i čeri paradajz, pa se prelije paradajz sosom. Zastupljene su raznovrsne namirnice, pa ako ne volite jak ukus patlidžana u ovom jelu će vam se dopasti jer daje poseban šmek. 

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 2 tikvice
  • 450 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašika dimljene paprike
  • 1 kašičica majčine dušice
  • svež peršun
  • krompir
  • čeri paradajz
  • paradajz sos

Priprema:
Isecite patlidžan i tikvice na trake. Zatim u meso dodajte seckan crni luk, peršun, brašno i začine. Napravite manje ćuftice. Zatim stavite traku tikvica (možete 2 ako je baš tanka), zatim meso, pa traku patlidžana i opet meso. Okrenite i spojite krajte, pa zatvorite čačkalicom. Tako radite dok ne utrošite materijal. Poređajte u tepsiju po ivici, a u sredinu stavite krompir. Preko stavite čeri i prelijte paradajz sosom. Pecite na 180°C nekih 45 minuta. 

Izvor: stvarukusa.rs