I ako ne volite patlidžan kada ga napravite sa tikvicama i mlevenim mesom, svideće vam se na prvi zalogaj. Izgleda kao torta, pa kad iznesete na sto i izgledom i ukusom će očarati sve ukućane.
Isecite povrće na trake, a zatim dodajte ćufte i poređajte u tepsiju. U sredinu ide krompir i čeri paradajz, pa se prelije paradajz sosom. Zastupljene su raznovrsne namirnice, pa ako ne volite jak ukus patlidžana u ovom jelu će vam se dopasti jer daje poseban šmek.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 2 tikvice
- 450 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika dimljene paprike
- 1 kašičica majčine dušice
- svež peršun
- krompir
- čeri paradajz
- paradajz sos
Priprema:
Isecite patlidžan i tikvice na trake. Zatim u meso dodajte seckan crni luk, peršun, brašno i začine. Napravite manje ćuftice. Zatim stavite traku tikvica (možete 2 ako je baš tanka), zatim meso, pa traku patlidžana i opet meso. Okrenite i spojite krajte, pa zatvorite čačkalicom. Tako radite dok ne utrošite materijal. Poređajte u tepsiju po ivici, a u sredinu stavite krompir. Preko stavite čeri i prelijte paradajz sosom. Pecite na 180°C nekih 45 minuta.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem