Šnicle sa mlevenim mesom i tikvicom možete da služite sa krompirom, pirinčem, povrćem, salatom. Izbor je na vama, jer se ovako pripremljeno meso slaže sa bilo kojim prilogom. U obroku će uživati cela porodica.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 tikvica
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- suvi biljni začin
Priprema:
Tikvicu operite, narendajte pa posolite kako bi otpustila višak vode. Procedite je. U činiju stavite mleveno meso (posolite začinom), jaje, i prezle. Dodajte tikvicu. Sve dobro umešajte rukama i oblikujte šnicle. Uzimajte jednu po jednu šniclu i pržite je sa obe strane do zlatne boje. Izvadite šnicle i stavite ih na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.
Poslužite sa svežom sezonskom salatom.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća