Šnicle sa mlevenim mesom i tikvicom možete da služite sa krompirom, pirinčem, povrćem, salatom. Izbor je na vama, jer se ovako pripremljeno meso slaže sa bilo kojim prilogom. U obroku će uživati cela porodica.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 tikvica
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli
  • suvi biljni začin

Priprema:

Tikvicu operite, narendajte pa posolite kako bi otpustila višak vode. Procedite je. U činiju stavite mleveno meso (posolite začinom), jaje, i prezle. Dodajte tikvicu. Sve dobro umešajte rukama i oblikujte šnicle. Uzimajte jednu po jednu šniclu i pržite je sa obe strane do zlatne boje. Izvadite šnicle i stavite ih na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

Poslužite sa svežom sezonskom salatom.

Izvor: Stvar ukusa