Šnicle sa mlevenim mesom i tikvicom možete da služite sa krompirom, pirinčem, povrćem, salatom. Izbor je na vama, jer se ovako pripremljeno meso slaže sa bilo kojim prilogom. U obroku će uživati cela porodica.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 tikvica
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- suvi biljni začin
Priprema:
Tikvicu operite, narendajte pa posolite kako bi otpustila višak vode. Procedite je. U činiju stavite mleveno meso (posolite začinom), jaje, i prezle. Dodajte tikvicu. Sve dobro umešajte rukama i oblikujte šnicle. Uzimajte jednu po jednu šniclu i pržite je sa obe strane do zlatne boje. Izvadite šnicle i stavite ih na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.
Poslužite sa svežom sezonskom salatom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus