Faširane šnicle ili šnicle na kašiku možete da služite sa krompirom, rižom, povrćem, salatom. Izbor je na vama, jer se ovako pripremljeno meso slaže sa bilo kojim prilogom.
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 4 jajeta
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica suvog začina
- 1 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 4 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- 1 dcl kisele vode
- mast ili ulje za prženje
- 1 kašika peršunovog lista
Priprema:
Pomešajte meso, sitno seckan crni i beli luk, peršun, so, biber, začin, prašak za pecivo, ulje, brašno, jaja i sve dobro sjedinite viljuškom. Na kraju dodajte kiselu vodu, promešajte i ostavite sat vremana u frižideru.
Zagrejati u tiganju mast ili ulje, pa kašikom vadite smesu i ređajte u tiganj. Pržite dok ne porumeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: oklagija.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom