Faširane šnicle ili šnicle na kašiku možete da služite sa krompirom, rižom, povrćem, salatom. Izbor je na vama, jer se ovako pripremljeno meso slaže sa bilo kojim prilogom.

Sastojci:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 4 jajeta
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 kašičica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike ulja
  • 1 dcl kisele vode
  • mast ili ulje za prženje
  • 1 kašika peršunovog lista

Priprema:

Pomešajte meso, sitno seckan crni i beli luk, peršun, so, biber, začin, prašak za pecivo, ulje, brašno, jaja i sve dobro sjedinite viljuškom. Na kraju dodajte kiselu vodu, promešajte i ostavite sat vremana u frižideru.

Zagrejati u tiganju mast ili ulje, pa kašikom vadite smesu i ređajte u tiganj. Pržite dok ne porumeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: oklagija.rs