Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ručak

PILETINA KOJA ĆE ODUŠEVITI SVAKOGA - KINEZI NA VAŠ NAČIN: Napravite belo meso u slatko, kiselo, ljutom sosu (VIDEO)

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Kineska hrana se brzo priprema i zato je idealna za leto. Napravite kod kuće piletinu u slatko, kiselo, ljutom sosu i oduševite sve.

Izvor: Printscreen/YT/KAZAN

Nemate ideju šta da pripremate za ručak? Jede vam se neka začinjena, a opet lagana hrana? Mi vam predlažemo da isprobate pikantnu piletnu, jer se lako i brzo pravi, a neverovatno je ukusno. 

Sastojci:

  • 300 g pilećeg filea 
  • 1 kašičica začinske paprike 
  • 1 kašika kukuruznog skorba 
  • 1 crni luk 
  • 2 paprike
  • 1/2 ljute papričice 
  • 1 čen belog luka 
  • mladi crni luk

Za sos:

  • 3 kašike soja sosa 
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta 
  • 1 kašika smeđeg šećera 
  • 2 kašike slatkog čili sosa 
  • 1 kašika kečapa 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Meso isecite na kockice ili trake, posolite, poboberite, pa pospite začinskom paprikom. Promešajte da se začini sjedine, pa dodajte skrob i opet dobro promešajte. Propržite meso na zagrejanom ulju. Izvadite meso, pa propržite seckani crni luk i papriku. Pomešajte u posudi sve sastojke za sos i lepo sjedinite. Pred kraj dodajte seckani beli luk i ljutu papričicu. Vratite meso, pospite seckanim vlašcem i sosom. Kuvajte tako nekih 2-3 minuta, samo da se sve sjedini. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti