Nemate ideju šta da pripremate za ručak? Jede vam se neka začinjena, a opet lagana hrana? Mi vam predlažemo da isprobate pikantnu piletnu, jer se lako i brzo pravi, a neverovatno je ukusno.
Sastojci:
- 300 g pilećeg filea
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašika kukuruznog skorba
- 1 crni luk
- 2 paprike
- 1/2 ljute papričice
- 1 čen belog luka
- mladi crni luk
Za sos:
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
- 1 kašika smeđeg šećera
- 2 kašike slatkog čili sosa
- 1 kašika kečapa
Priprema:
Meso isecite na kockice ili trake, posolite, poboberite, pa pospite začinskom paprikom. Promešajte da se začini sjedine, pa dodajte skrob i opet dobro promešajte. Propržite meso na zagrejanom ulju. Izvadite meso, pa propržite seckani crni luk i papriku. Pomešajte u posudi sve sastojke za sos i lepo sjedinite. Pred kraj dodajte seckani beli luk i ljutu papričicu. Vratite meso, pospite seckanim vlašcem i sosom. Kuvajte tako nekih 2-3 minuta, samo da se sve sjedini.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem