Ako ste od onih koji smatraju da ručak bez mesa nije ručak, onda u varivo možete da dodate kobasice ili da ispečete svinjsku šniclu. Još jedan način kako možete da poslužite je ako uz varivo poslužite pire krompir. 

Sastojci:

  • 1 kg svežih krastavaca
  • ½ kg krompira
  • 1 crni luk
  • 1 kisela pavlaka 
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika začinske paprike 
  • sveži peršun i mirođija 
  • 1 l vode ili bujona 

Priprema:

Skuvajte krompir, a krastavac oljuštite, isecite na polovine i uklonite koštice. Posolite krastavac koji ste isekli i ostavite nekih 20 minuta. Na svinjskoj masti propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte brašno i promešajte. Zatim dodajte začinsku papriku i prelijte bujonom. Pred kraj kuvanja dodajte krastavac i kuvani krompir i ostavite na šporetu još nekih 10-ak minuta. Dodajte i kiselu pavlaku, pa pospite seckanim peršunom i mirođijom. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs