Kobasice obogaćuju čorbe i možemo ih dodati raznim jelima. Ipak, najbolje je kada su u pitanju domaće kobasice.
Predstavljamo vam recept za aromatične domaće kobasice.
Kobasice sa žalfijom i parmezanom
2,3 kg svinjskog mesa (lopatica)
12 čenova belog luka
1 veća vezica sveže žalfije ili 2 manje, naseckana
1/4 šolje soli
2 kašike mlevene paprike (ili u pahuljicama)
3/4 šolje hladne vode
1 šolja narendanog parmezana
Svinjska creva, oprana i ostavljena u čistoj vodi
Pogledajte i Kako da napravite sočne ćevape
U velikoj posudi pomešajte naseckanu svinjetinu, beli luk (isečen na veće komade), žalfiju, so i papriku. Smesu sameljite na mašini za meso (kroz veće rupe). Ponovite još jednom. Pola smese stavite u posudu i dodajte pola pripremljene vode i pola parmezana i dobro izmešajte. Ponovite ovaj proces sa drugim delom smese, parmezana i vode, pa sve pomešajte u jednu smesu. Probajte meso, dodajte još začina ako je potrebno.
Napunite creva smesom i ostavite domaće kobasice u frižider da odstoje preko noći.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: lifepressmagazin.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus