Kobasice obogaćuju čorbe i možemo ih dodati raznim jelima. Ipak, najbolje je kada su u pitanju domaće kobasice.

Predstavljamo vam recept za aromatične domaće kobasice.

Kobasice sa žalfijom i parmezanom

2,3 kg svinjskog mesa (lopatica)

12 čenova belog luka

1 veća vezica sveže žalfije ili 2 manje, naseckana

1/4 šolje soli

2 kašike mlevene paprike (ili u pahuljicama)

3/4 šolje hladne vode

1 šolja narendanog parmezana

Svinjska creva, oprana i ostavljena u čistoj vodi

Pogledajte i Kako da napravite sočne ćevape

U velikoj posudi pomešajte naseckanu svinjetinu, beli luk (isečen na veće komade), žalfiju, so i papriku. Smesu sameljite na mašini za meso (kroz veće rupe). Ponovite još jednom. Pola smese stavite u posudu i dodajte pola pripremljene vode i pola parmezana i dobro izmešajte. Ponovite ovaj proces sa drugim delom smese, parmezana i vode, pa sve pomešajte u jednu smesu. Probajte meso, dodajte još začina ako je potrebno.

Napunite creva smesom i ostavite domaće kobasice u frižider da odstoje preko noći.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: lifepressmagazin.com