Isprobajte ovaj brz i jednostavan recept za omiljeni čokoladni desert u bogatoj i brzinskoj varijanti.

Sastojci za tortu: 

30 g kakao praha 

90 g brašna 

malo soli 

prašak za pecivo

Pogledajte i Brzo i lako: Čokoladna torta koja se ne peče

20 g šećera ili prstohvat stevije (imajte na umu da je stevija puno slađa od šećera i da vam treba znatno manja količina) 

6 malih kašičica kokosovog ili biljnog ulja 

80 ml mleka po izboru ( pirinčano, kravlje, bademovo ) 

pola kašičice ekstrakta vanile 

Način pripreme: 

Pomešajte suve sastojke. Potom dodajte tečne i sve dobro pomešajte. Smesu stavite u manji kalup za torte i pecite 14 minuta u rerni na 170 stepeni. Ukoliko ipak želite da je malo dekorišete čokoladna glazura je brzo i efikasno rešenje. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: zadovoljna