Kako se ne bi više ponavljalo da vam se kora zalepi za kalup ili posudu u kojoj je pečete, donosimo vam jednostavnu metodu uz koju će vaše kore i torte izgledati savršeno.
Pogledajte i Najčešće greške u pripremi kora za tortu
Masni papir je veran saveznik u pečenju kolača koji sprečava kore da se lepe za kalupe ili plehove. Međutim, ponekad u žurbi nemamo vremena za pravilno sečenje papira, a u tom slučaju pomoći će nam aluminijska folija.
1. Obruč za pečenje dobro umotajte u nekoliko slojeva čvrste aluminijske folije.
2. Umotani obruč stavite na pleh za pečenje i ulijte smesu.
Pogledajte i 6 trikova za savršenu tortu
3. Kada je kora pečena, pustite da se do kraja ohladi.
4. Kada je dobro ohlađena, lagano okrenite obruč i nežno odstranite foliju s donje strane kore. Nakon toga jednostavno uklonite obruč i uživajte u ukrašavanju svoje kore.
SAVET: Ako imate slabiju foliju i strah vas je da bi smesa mogla iscuriti, slobodno obruč i foliju dodatno zaštitite masnim papirom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Zadovoljna
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Krompir zapečen sa kobasicama i sirom
Zapečeni makaroni sa sirom i slaninom
Recept za svinjetinu sa sosom od senfa
Kako da napravite najhrskaviji karfiol