Natur šnicle u fantastičnom sosu možete da poslužite sa pire krompirom i nekom salatom.

Sastojci:

  • 1 kg šnicli od svinjskog buta
  • 800 g šampinjona
  • 300 g narezane slanine
  • 400 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • 1 kisela pavlaka
  • 4-5 čena belog luka
  • 150 ml piva
  • so, biber, bosiljak, ruzmarin, suvi biljni začin

Priprema:

Ulupajte šnicle, posolite i ostavite da malo odstoje. Zatim ih propržite i ređajte u šerpu koju ćete poklopiti. Nakon toga na istom ulju propržite slaninicu par minuta i dodajte preko mesa u šerpu. U tiganj dodajte 100g maslaca i iseckane šampinjone, pa nalijte pivom. Kad se šampinjoni izdinstaju dodajte neutralnu i kiselu pavlaku i začine. Sve ovo prelijte preko mesa i slanine, dodajte i beli luk, pa stavite šerpu na tihu vatru da se jelo lagano krčka od 20-25 min.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuhinjavalentinamaskovic