Natur šnicle u fantastičnom sosu možete da poslužite sa pire krompirom i nekom salatom.
Sastojci:
- 1 kg šnicli od svinjskog buta
- 800 g šampinjona
- 300 g narezane slanine
- 400 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 1 kisela pavlaka
- 4-5 čena belog luka
- 150 ml piva
- so, biber, bosiljak, ruzmarin, suvi biljni začin
Priprema:
Ulupajte šnicle, posolite i ostavite da malo odstoje. Zatim ih propržite i ređajte u šerpu koju ćete poklopiti. Nakon toga na istom ulju propržite slaninicu par minuta i dodajte preko mesa u šerpu. U tiganj dodajte 100g maslaca i iseckane šampinjone, pa nalijte pivom. Kad se šampinjoni izdinstaju dodajte neutralnu i kiselu pavlaku i začine. Sve ovo prelijte preko mesa i slanine, dodajte i beli luk, pa stavite šerpu na tihu vatru da se jelo lagano krčka od 20-25 min.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuhinjavalentinamaskovic
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus