Natur šnicle u fantastičnom sosu možete da poslužite sa pire krompirom i nekom salatom.
Sastojci:
- 1 kg šnicli od svinjskog buta
- 800 g šampinjona
- 300 g narezane slanine
- 400 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 1 kisela pavlaka
- 4-5 čena belog luka
- 150 ml piva
- so, biber, bosiljak, ruzmarin, suvi biljni začin
Priprema:
Ulupajte šnicle, posolite i ostavite da malo odstoje. Zatim ih propržite i ređajte u šerpu koju ćete poklopiti. Nakon toga na istom ulju propržite slaninicu par minuta i dodajte preko mesa u šerpu. U tiganj dodajte 100g maslaca i iseckane šampinjone, pa nalijte pivom. Kad se šampinjoni izdinstaju dodajte neutralnu i kiselu pavlaku i začine. Sve ovo prelijte preko mesa i slanine, dodajte i beli luk, pa stavite šerpu na tihu vatru da se jelo lagano krčka od 20-25 min.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuhinjavalentinamaskovic
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem