Ukusno i jednostavno jelo koje ne oduzima puno vremena.
Sastojci:
- 200 g kora (oko 1/2 pakovanja)
- 1 kobasica
- 1 vezica mladog luka
- 200 g žutog sira (od kravljeg mleka)
- 3 jajeta
- 350 ml pavlake za kuvanje
- 1 supena kašika senfa
- 20 ml maslinovog ulja
- puter, za premazivanje
- so i biber, po ukusu
Priprema:
Otopite puter. Premažite listove kora puterom i složite jedan na drugi. Stavite listove u tepsiju za tart (prečnika 20 cm) i odsecite višak koji visi preko ivice tepsije. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180°C, 12 do 15 minuta. Sitno iseckajte luk. Isecite kobasicu na kockice. Ispržite u tiganju na zagrejanom maslinovom ulju.
Pomešajte jaja, senf i pavlaku. Posolite, pobiberite i dodajte kobasicu sa lukom. Kašikom rasporedite smesu na pečene kore. Pospite narendanim žutim sirom. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180°C, oko 25 minuta.
Savet:
Pritisnuti kore nečim teškim kako bi sačuvale oblik.
Naznačena temperatura se odnosi na slučajeve kada se koristi funkcija ventilatora. Ako se koristi obična rerna ili funkcija ventilatora nije dostupna, peći jelo na 200°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus