Odličan recept za sve ljubitelje tikvica. Sir koji se topi u ustima, čini ovo jelo fantastičnim. Ne treba vam meso, ali ako ne možete da zamislite ručak bez njega, onda napravite nešto po svojoj želji.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 50 g brašna
- 150 g tvrdog sira
Za sos:
- 150 g pavlake
- malo sveže mirođije
- 2-3 čena belog luka
- prstohvat soli
Priprema:
Tikvice lepo operite i isecite na kolutove. Svaki kolut presecite na pola, ali ne do kraja. Sir izrendajte, pa napunite kolutove. Umočite prvo u umućena jaja, pa u brašno i pržite u tiganju.
Sve sastojke za sos pomešajte, mirođiju i beli luk sitno iseckajte.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus