Ovakav način pripreme piletine je jednostavan, i za kratao vreme dobićete efektno jelo koje možete poslužiti i gostima. Sočna piletina u kombinaciji sa slaninom i kačkavaljem, pa uz to i lepo zapečena - nema bolje varijante za ručak ili večeru. 

Sastojci:

2 komada belog pilećeg mesa
4-5 čena belog luka
50 g kačkavalja na listiće
50 g suve slanine
1 zelena paprika

Preliv:

so, biber

50 ml maslinovog ulja
1 kašičica senfa
3 kašike majoneza
1 kašika soja sosa
malo crvene mlevene paprike i tucane

Priprema:

Meso zaseći što dublje po celoj širini u razmaku od 2 cm. U proreze stavljajte listiće belog luka, paprike, kačkavalj, suvu slaninu. U činuji izmešajte ulje, majonez, senf, soja sos, papriku slatku i tucanu, so, biber.

Preliti punjeno meso...Po želji staviti malo krompira. Peći na 210 stepeni oko 45 min..

Izvor: Bakina i dekina kuhinja