Užitak za celu porodicu.
Ovakav način pripreme piletine je jednostavan, i za kratao vreme dobićete efektno jelo koje možete poslužiti i gostima. Sočna piletina u kombinaciji sa slaninom i kačkavaljem, pa uz to i lepo zapečena - nema bolje varijante za ručak ili večeru.
Sastojci:
2 komada belog pilećeg mesa
4-5 čena belog luka
50 g kačkavalja na listiće
50 g suve slanine
1 zelena paprika
Preliv:
so, biber
50 ml maslinovog ulja
1 kašičica senfa
3 kašike majoneza
1 kašika soja sosa
malo crvene mlevene paprike i tucane
Priprema:
Meso zaseći što dublje po celoj širini u razmaku od 2 cm. U proreze stavljajte listiće belog luka, paprike, kačkavalj, suvu slaninu. U činuji izmešajte ulje, majonez, senf, soja sos, papriku slatku i tucanu, so, biber.
Preliti punjeno meso...Po želji staviti malo krompira. Peći na 210 stepeni oko 45 min..
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.