Ovaj način sterilizacije je izuzetno lak, a zimnica je pasterizovana i spremna za zimu.
Prvi korak je da staklene tegle i flaše dobro operete deterdžentom za sudove koji inače koristite. Kad se kratko ocede, lagano ih prebrišite čistom pamučnom kuhinjskom krpom, koja ne ostavlja dlačice.
Dok pripremate zimnicu, obavezan korak je i sterilizacija staklene ambalaže u koju ćete smestiti vaš ajvar, džem i druge namaze ili kiselu turšiju.
Drugi korak je obavezan nikako ne smete da preskočite, jer ako flaše ili tegle ne budu 100 odsto čiste, čitav trud može da vam propadne.
Neke domaćice vole da se potpuno osiguraju, pa stavljaju tegle u ključalu vodu da se kratko "prokuvaju", pa tek onda stavljaju u rernu. Na ovaj način možete da izbegnete brisanje krpom - toplota rerne će osušiti preostalu vodu.
Pažljivo ih izvadite iz rerne (staklo će biti vrelo) i krenite na punjenje dok su tegle još tople.
Naše bake odavno su smislile sjajan način sterilizacije ambalaže za turšiju, a što je od svega najbolje, ne zahteva mnogo ni truda, ni vremena, ni veštine.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs/stil.kurir.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus