Kolač je jedan od omiljenih deserata i nema domaćice koja nema svoj omiljeni i oprobani recept za kolač. Ipak, većina recepata traži da se namirnice umute mikserom, koji će bolje promešati i umutiti sastojke.
Neosporno je da je mikser jedan od onih uređaja koji olakšavaju život domaćica, ali ipak, ima i domaćinstava koje ga iz jednog ili drugog razloga ne koriste. Ako ste i vi među njima, ne morate da se sekirate, jer ima dovoljno recepata za pripremanje kolača bez miksera.
Kod pripreme kolača bez miksera, poštuje se pravilo koje važi i za pripremu mafina - suvi i tečni sastojci se pripremaju odvojeno i tek na kraju se promešaju i umute dobro.
Nakon što sjedinite i promešate suve i tečne sastojke, umutite sve zajedno žicom ili običnom viljuškom.
Videćete da je smesa za kolač bez miksera za jednu nijansu ređa od smese kada se priprema smesa za kolač uz pomoć miksera.
Kolač se peče kao i druge vrste biskvita - u prethodno zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi (170-180 stepeni) dok čačkalica kojom probate ne bude suva, a to je obično za 20-25 minuta. Kada se kolač ohladi, možete ga glazirati čokoladnim prelivom ili da ga pospete šećerom u prahu.
Izvor: Bonapeti
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom