Jedan od najčešćih trikova za uštedu vremena u radnim danima je da domaćica pripremi dosta hrane tokom vikenda, a da ostatak sedmice prosto podgreva tu hranu. Dobra vest je da se na isti način može postupati i sa testom.
Meko testo za mekike ili pogačice, pa šak i testo za kiflice ili za pogaču, može se čuvati u frižideru danima.
Ako je testo ostavljeno u najlon kesi i obilno je premazano uljem, ono može stajati u frižideru oko 4-5 dana, a da se to ne odrazi na nikakav način na njegov ukus. Nakon tog roka, testo počinje da gubi elastičnost i počinje da dobija kiselkast ukus.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bonapeti
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem