Italijani su poznati gurmani. Njima je bitno da svaki obrok bude ukusan i brzo pripremljen. Naviše se jedu testenine, u bilo kom obliku. Da su to makarone, lazanje, pica... Poznati su i po kolačima kao što je tiramisu..., ali i dalje su neprikosnoveni kada je testo u pitanju.
Isprobajte ovaj recept za pastu sa pečurkama, nećete se pokajati. Ukus je fenomalana, a ako ste se vratili umorni sa posla ovo je idealan obrok jer se brzo priprema, a zasitan je.
Sastojci:
- 340 g šampinjona
- 3 čena belog luka
- 2,5 kašike putera
- 225 g testenine po želji
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 1 kašičica timijana, po želji
- 1/4 šoljerendanog parmezana, po želji
- seckani peršun za ukrašavanje
Priprema:
Operite pečurke i iseckajte. Zagrejte ulje, pa dinstajte pečurke dok ne omekšaju. Dodajte seckani beli luk i začine i dinstajte dok ne omekša i beli luk. Izvadite pečurke iz šerpe. Zatim u tiganju istopite puter i dodajte brašno, pa pržite nekih minut. Sipajte mleko i pustite da provri. Kuvajte 30 sekundi. Dodajte pečurke i promešajte. Ako želite u sos dodajte i parmezan i promešajte, pa sipajte kuvanu testeninu preko i sve sjedinite.
Detaljnu pripremu pogledajte u galeriji:
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno