Italijani su poznati gurmani. Njima je bitno da svaki obrok bude ukusan i brzo pripremljen. Naviše se jedu testenine, u bilo kom obliku. Da su to makarone, lazanje, pica... Poznati su i po kolačima kao što je tiramisu..., ali i dalje su neprikosnoveni kada je testo u pitanju. 

Isprobajte ovaj recept za pastu sa pečurkama, nećete se pokajati. Ukus je fenomalana, a ako ste se vratili umorni sa posla ovo je idealan obrok jer se brzo priprema, a zasitan je. 

Sastojci:

  • 340 g šampinjona 
  • 3 čena belog luka
  • 2,5 kašike putera
  • 225 g testenine po želji
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • 1 kašičica timijana, po želji 
  • 1/4 šoljerendanog parmezana, po želji
  • seckani peršun za ukrašavanje

Priprema:
Operite pečurke i iseckajte. Zagrejte ulje, pa dinstajte pečurke dok ne omekšaju. Dodajte seckani beli luk i začine i dinstajte dok ne omekša i beli luk. Izvadite pečurke iz šerpe. Zatim u tiganju istopite puter i dodajte brašno, pa pržite nekih minut. Sipajte mleko i pustite da provri. Kuvajte 30 sekundi. Dodajte pečurke i promešajte. Ako želite u sos dodajte i parmezan i promešajte, pa sipajte kuvanu testeninu preko i sve sjedinite. 

Detaljnu pripremu pogledajte u galeriji:

Printscreen/YT/AnitaCooks Pasta sa sosom od pečuraka

Izvor: stvarukusa.rs