Priprema zimnice može da bude naporan posao, ali uz naše savete i vaš trud - možete obogatiti ostavu savršenim domaćim proizvodima.
Evo nekoliko saveta koji će vam sigurno olakšati pripremu zimnice.
1. Za zimnicu koristite zrele, a nikako prezrele namirnice.
2. Tegle moraju biti neoštećene i besprekorno ciste, najbolje sasvim nove: operite ih, ocedite na čistoj salveti i neposredno pred punjenje pasterizujte.
3. Sterilizujte i ostali pribor i posuđe i ostavite da se osuši bez brisanja.
4. Da sprečite pucanje tegli pri punjenju vrućim sadržajem, pod tegle stavite vlažnu tkaninu.
5. Budite oprezni sa soli, sirćetom i šećerom.
6. Predugim kuvanjem namirnice gube hranljive sastojke.
7. Limunov sok i šećer pomažu zgušnjavanju džema i slatka, a dodatkom vode se razređuju.
8. Poklopce, čepove i rub tegle ili flaše pre punjenja prebrišite alkoholom.
9. Povrće spremljeno u sirćetu ne preporučuje se za kuvanje i pečenje, te se predlaže oprez kod osoba sa pojačanim lučenjem kiseline u želucu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem