Priprema zimnice može da bude naporan posao, ali uz naše savete i vaš trud - možete obogatiti ostavu savršenim domaćim proizvodima.

Evo nekoliko saveta koji će vam sigurno olakšati pripremu zimnice.

1. Za zimnicu koristite zrele, a nikako prezrele namirnice.

2. Tegle moraju biti neoštećene i besprekorno ciste, najbolje sasvim nove: operite ih, ocedite na čistoj salveti i neposredno pred punjenje pasterizujte.

3. Sterilizujte i ostali pribor i posuđe i ostavite da se osuši bez brisanja.

4. Da sprečite pucanje tegli pri punjenju vrućim sadržajem, pod tegle stavite vlažnu tkaninu.

5. Budite oprezni sa soli, sirćetom i šećerom.

6. Predugim kuvanjem namirnice gube hranljive sastojke.

7. Limunov sok i šećer pomažu zgušnjavanju džema i slatka, a dodatkom vode se razređuju.

8. Poklopce, čepove i rub tegle ili flaše pre punjenja prebrišite alkoholom.

9. Povrće spremljeno u sirćetu ne preporučuje se za kuvanje i pečenje, te se predlaže oprez kod osoba sa pojačanim lučenjem kiseline u želucu.

Recepte za zimnicu pogledajte - OVDE. *Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs